Csak negaítv teszttel lehet beutazni.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

2021. április 15. – A beutazás csak negatív teszteredménnyel megengedett

A határátlépésnél 6 éves kortól kötelező a külföldi utazók számára, hogy 3 napnál nem régebbi negatív COVID-19 PCR teszttel rendelkezzenek (orosz, belorusz vagy angol nyelven).

Forrás:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?belarusz-koztarsasag

2020. július 12. – piros jelzést kap

Magyarország piros jelzéssel illeti, ami azt jelenti, hogy magyar állampolgárnak Magyarországra való hazatéréskor egészségügyi vizsgálaton kell átesnie. A vizsgálat eredményétől függetlenül 14 napra hatósági házi karanténba kell vonulni. A karantén kötelezettség alól felmentést ad a Magyarországra történő belépést megelőző 5 napon belül, legalább 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal elvégzett, az  egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-CoV-2 teszt.

Augusztus 1 előtt, a Magyarországra való hazatérést követően – piros jelzésű országból – ingyenesen igényelhető vírus teszt, melyből 48 órán belül kettőt szükséges elvégezni. Ha negatív mindkét teszt  eredménye, az felmentést ad a hatósági házi karantén alól.

Forrás: magyarkozlony.hu

Június 15. – be lehet utazni teszttel

A járványhelyzet fokozatos javulása és a nemzetközi turizmus élénkítése érdekében június 12-én Belarusz közzétette azoknak az országoknak a listáját, ahonnan a beutazók számára eltörli a kötelező 14 napos karantént.

Magyarország is szerepel a listán, így a Belavia járatával érkező magyar állampolgárok számára a beutazás feltétele egy orosz vagy angol nyelvű igazolás negatív Covid-19 tesztről.

A teszt nem lehet régebbi, mint a tervezett határátlépés dátuma előtti 2 nap.

Forrás: https://turizmus.com/utazas-kozlekedes/belarusz-is-lazit-a-beutazasi-korlatozasokon-1170402

Május 26.

38,059 igazolt esetet jelentettek eddig az országból, ezek közül 15 086-an gyógyultak meg, 208 eset végződött halállal.

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Belarus

Május 10.

Európa egyetlen országa, ahol karantént sem tartanak, még a futballbajnokságot sem állították le, május 9-én ismét szembement a koronavírus miatti korlátozásokkal teli világgal, az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének kérésével: Belarusz május 9-én megtartotta nagy katonai díszszemléjét. A közel 10 milliós országban hivatalosan naponta csaknem ezer fővel nő a fertőzöttek száma. Összesen 22 ezer fertőzött van, és különösen kevés a halott: 126 ember, alig harmada a magyarországinak. Hogy a hivatalos adatok fedik-e a valóságot, kérdés, a belarusz vezetés a helyi operatív törzs rendszeres tájékoztatásáról is lemondott.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2020/05/10/belarusz_koronavirus_unnepseg_nincs_karanten/

Május 4.

Az országba érkezőknek 14 napos karanténba kell vonulniuk.https://www.iatatravelcentre.com/international-travel-document-news/1580226297.htm