Szabad a beutazás

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

Június 15. – Szabad a beutazás Magyarországról

Hollandia Magyarországot a sárga (utazás engedélyezett, de lehetnek kockázatok) kategóriába sorolta. Ennek értelmében a Magyarországról Hollandiába történő beutazást követően nincs szükség negatív koronavírus-teszt felmutatására, és karantánba sem kell vonulni. Védettségi igazolvány jelenleg nincsen Hollandiában, és nincsenek speciális szabályok a beoltottak beutazására.

Források:

https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/eu-list-of-safe-countries

https://reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl/en

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?hollandia

Június 4. – A Schipolon átszállóknak nem kell negatív teszt

A Schipol reptéren átszálló utasoknak már nem kell negatív koronavírusteszt-eredményt bemutatniuk, a többi tesztszabály marad.

Forrás:

https://turizmus.com/utazas-kozlekedes/valtoznak-a-holland-beutazasi-szabalyok-1175277

Március 17. – Változó szabályok a tesztekre vonatkozóan

Március 16-ától új szabályozás érvényes a Hollandiába történő utazásra.

Opció 1: Az érkezési időpontnál 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről (repülő, vonat, busz, hajó) és egy, a közlekedési eszköz (CSAK repülő vagy vonat esetében!) fedélzetére lépést megelőző 24 óránál nem régebbi, gyorstesztről (antigén, PCR) szóló nyomtatott / digitális igazolás, valamint egy egészségügyi nyilatkozat (‘health declaration form’).

Opció 2: a közlekedési eszköz fedélzetére lépést megelőző 24 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló nyomtatott / digitális igazolás, valamint egy egészségügyi nyilatkozat.

A tranzitutasok számára, akik a Schipol repülőtérről átszállással folytatják az utazásukat, elegendő egy, az Amszerdamba érkezéstől számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR- teszt. Gyorstesztet nem kell bemutatniuk az átszálló utasoknak.

A szárazföldi határokon gépkocsival érkezők esetében nem áll fenn tesztelési kötelezettség.

A negatív teszteredményt angol, német, spanyol, francia vagy holland nyelven kell kiállítani. Az igazoláson a családi és utónévnek meg kell egyeznie az útlevélben szereplő névvel. Az igazoláson továbbá a tesztet végző intézet vagy labor adatait, valamint a teszt időpontját is fel kell tüntetni.

Az utazáshoz elvégzett PCR-teszt negatív eredményétől függetlenül a Hollandiába érkezést követően továbbra is szükséges a 10 napos házi karatén betartása. A visszatérést követő ötödik napon lehetőség van tesztelésre és negatív eredmény esetén véget ér a karantén.

A karantén tünetmentesen / negatív PCR teszt birtokában is kötelező.

Forrás:

https://turizmus.com/utazas-kozlekedes/valtozik-a-hollandiaba-torteno-belepes-szabalya-1173963

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?hollandia

2021. január 23. – Két negatív teszt szükséges

A beutazáshoz szükséges, már érvényben lévő PCR-teszt kötelezettség mellett január 23-tól szükséges az indulási időpontnál 4 óránál nem régebbi antigén gyorsteszt is a 13 éven felüliek számára.

Forrás:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?hollandia

2020. december 29. – Negatív PCR teszt és 10 nap karantén

Hollandiába való beutazáskor 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt szükséges, és 10 napra karanténba kell vonulni. A szabályozás vonatkozik a Magyarország teljes területéről érkezőkre, bármilyen közlekedési eszközzel utaznak.

Forrás:

https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tackling-new-coronavirus-in-the-netherlands/travel-and-holidays/self-quarantine

https://www.government.nl/latest/news/2020/12/24/negative-pcr-test-declaration-also-required-for-travel-by-international-coach-train-and-ship

Szeptember 15. – Budapestről érkezve karanténba kell vonulni

Bizonyos országokból és régiókból történő beutazás esetén 10 napra karanténba kell vonulni. Még akkor is, ha tünetmentes az utazó, illetve negatív teszteredménnyel rendelkezik (!). A karantén időszakot otthon vagy a szálláson lehet letölteni.

Budapest magas kockázatú régiónak minősül a besorolás szerint. Magyarország többi része viszont nem, tehát ha valaki nem Budapestről érkezik Hollandiába, nem kell karanténba vonulnia.

Forrás: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tackling-new-coronavirus-in-the-netherlands/travel-and-holidays/self-quarantine

Június 25 . – Hollandia is várja a turistákat

Külföldi turisták beutazhatnak Hollandiába nyaralási céllal azon országokból, ahol az egészségügyi kockázat hasonló vagy alacsonyabb szintű, mint Hollandiában. Kötelező követni azonban mindazon szabályokat, amik a koronavírus megfékezése érdekében léptek életbe. A szállást még az országba lépés előtt le kell foglalni. Ezenkívül tartani kell a másfél méteres távolságot, gyakran kezet mosni, kerülni a kézfogást, könyökhajlatba köhögni és tüsszenteni, kerülni a tömeget, autóval, kerékpárral vagy taxival közlekedni lehetőség szerint.

Forrás: https://www.netherlandsandyou.nl/documents/frequently-asked-questions/qa-holidays-to-the-netherlands

Június 1. – szabadidős céllal is be lehet utazni

Hollandiába be lehet lépni EU-s állampolgárként, szabadidős céllal is (a határőrségtől és a nagykövetségtől van írásos bizonyíték erről)

Forrás: egy kedves olvasónk

május 18. – júniusban nyitnak a vendéglátó helyek

Június elsejétől megnyitnak a múzeumok, éttermek és kávézók, a szállodáknak pedig eddig sem volt kötelező bezárniuk, kivéve a magán szobakiadókat. A kempingek ugyanakkor csak július 1-től nyitnak ki.

Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/nyaralas-europaban-hova-utazhatunk-es-hogyan-1170012

május 13.

Hollandia nem zárta le határait;

légi úton személyforgalomban Magyarországról érkező magyar állampolgárokkal szemben nem vezettek be speciális szabályozást;

közúton személyforgalomban érkezőkkel szemben szúrópróba szerű ellenőrzések lehetnek, melynek során a beutazás indokoltságát vizsgálják, ennek igazolására alkalmas lehet munkáltató igazolás, munkaszerződés, holland lakcímigazolás vagy egyéb támogató dokumentum – ezen dokumentumok megléte javasolt a Magyarországról történő beutazás esetén, figyelemmel arra, hogy a közúton történő beutazás során az érintett országok hatóságai azokat kérhetik;

Hollandiában nincsen kötelező hatósági karantén.

Június 1-jétől kötelező a szájmaszk használata a tömegközlekedési eszközökön. Maszkról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?hollandia