Beutazáskor negatív teszt, karantén, majd még egy negatív teszt szükséges.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

Április 14. – Teszt és karantén

A beutazáshoz 48 óránál nem régebbi negatív tesztre van szükség, és 5 napra karanténba kell vonulni. A karantén végén újabb tesztet kell elvégeztetni. A negatív teszt nélkül érkezőkre 14 napos karantén vár. Minden beutazónak fel kell vennie a kapcsolatot a tartózkodási helye szerint illetékes helyi egészségbiztosítási szervvel (ASL).

Az ausztriai Tirol tartomány felől érkezőkre szigorúbb szabályok vonatkoznak!

Források:

http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioFaqNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english&id=230#8

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

Szeptember 1. – utazásra nem javasolt

Összhangban a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020 Korm.rendelettel, az ország biztonsági besorolása az I. biztonsági besorolási kategóriába, azaz az utazásra nem javasolt országok listájára került.

A külföldről érkező magyar állampolgárok és magyar állampolgársággal nem rendelkező családtagjaik személyforgalmi beléptetéskor egészségügyi vizsgálaton eshetnek át. A belépők a járványügyi hatóság által kijelölt karanténba vagy hatósági házi karanténba kerülnek 14 napra. Ez alól felmentést két, öt napon belül, legalább 48 óra különbséggel elvégzett molekuláris biológiai vizsgálat (PCR-teszt) negatív eredménye adhat.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

illetve

https://hvg.hu/itthon/20200901_hatar_jarvany_kulfoldiek

Június 4. – teljesen szabad a mozgás

A koronavírus-járvány enyhülésével intenzívvé vált a forgalom az olaszországi autósztrádákon és a pályaudvarokon a tartományok közötti és a külső határok megnyitásával szerdán, amivel teljesen szabaddá vált az országon belüli mozgás, valamint eltörölték a karanténkötelezettséget is az EU-tagállamokból érkezők esetében.

Majdnem három hónap után Olaszország régiói között teljesen szabaddá vált a mozgás, semmilyen engedély vagy igazolás nem szükséges.

Forrás: http://turizmusonline.hu/kulfold/cikk/italia_nyilt_orszag

Magyar állampolgár korlátozás és karanténkötelezettség nélkül beutazhat Olaszországba, azonban a testhőmérsékletét bármikor ellenőrizhetik az olasz hatóságok. 

Felhívjuk a személygépkocsival közlekedők figyelmét, hogy az egy háztartásban élő személyek maszkviselés kötelezettsége és az utasok mennyiségi korlátozása nélkül utazhatnak közösen. Amennyiben nem egy háztartásban élő személyek utaznak egy gépkocsiban, úgy kötelező a maszkviselet, a vezető melletti ülést szabadon kell hagyni és a hátsó ülésen maximum 2 fő foglalhat helyet.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

Június 2. – Holnap nyitnak a határok, de még lesznek korlátozások

Olaszország június 3-tól az EU tagállamaiból és Nagy Britanniából érkezők, június 15-től pedig az összes többi beutazó előtt megnyitja határait. Az óvintézkedések értelmében azonban továbbra sem engedélyezett a kongresszusok rendezése, valamint a büféreggeli.

Június közepétől Olaszországban megnyitják a nyári gyerektáborokat, valamint újraindulhatnak a mozik, színházak, koncerttermek és szórakozóhelyek, többek között a diszkók is.

A presszókban, éttermekben és szállodákban továbbra is tilos a büféreggeli és büféebéd rendezése.

Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/olaszorszag-az-egesz-vilag-elott-ujranyitja-hatarait-1170197

Május 27. – Tartományonként eltérő szabályok lehetnek

Minden tartomány kormányzójának joga van a tartományba való beutazást korlátozni. Szardínia esetében jelenlegi tervek szerint június 25-től fogadnak nemzetközi utasforgalmat Szardínia repterei, és jelenlegi álláspont szerint csakis negatív teszttel rendelkezők léphetnek be.

Forrás: egy olvasónk

Május 21. – Június 3-tól lehet beutazni

A 2020. május 18-tól hatályos miniszterelnöki rendelet értelmében Olaszországban 2020. június 3-ig továbbra is érvényben marad a személyek szabad mozgásának korlátozása. 

2020. június 3-tól a korlátozások nélkül lehet Olaszországon belül, illetőleg Olaszország és EU országai között közlekedni

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

Május 18. – Európa felé nyit

Európai turistákra számít csak az idén nyáron Olaszország. Hivatalosan is bejelentették, hogy az egész Európai Unióból és a schengeni övezetből érkezők előtt megnyitják a határokat június 3-tól és nem kell karanténba vonulniuk.

Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/nyaralas-europaban-hova-utazhatunk-es-hogyan-1170012