A beutazás nem megengedett.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

Szeptember 28. – Magyarország piros besorolást kapott

Magyarországról így a turisztikai célú beutazás nem megengedett.

Forrás: https://msmps.gov.md/comunicare/noutati/lista-statelor-pentru-care-se-impune-regimul-de-autoizolare-la-intrarea-pe-teritoriul-republicii-moldova-incepand-cu-28-septembrie-2020/

Szeptember 1. – Magyarország nincs rajta Moldova piros listáján

A moldáv külügyminisztérium frissítette a listáját, hogy mely országokat tekint vörös zónásnak, vagyis mely országokból történő beutazás esetén kötelező a 14 napos karantén. Ezen Magyarország nem szerepel. Ugyanakkor a Moldovából történő hazatérés esetén szükséges a két teszt vagy a 14 napos karantén idehaza.

Forrás: https://mfa.gov.md/ro/content/alerte-de-calatorie-covid-19

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?moldova

Július 12. – piros jelzést kap

Magyarország piros jelzéssel illeti, ami azt jelenti, hogy magyar állampolgárnak Magyarországra való hazatéréskor egészségügyi vizsgálaton kell átesnie. A vizsgálat eredményétől függetlenül 14 napra hatósági házi karanténba kell vonulni. A karantén kötelezettség alól felmentést ad a Magyarországra történő belépést megelőző 5 napon belül, legalább 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal elvégzett, az  egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-CoV-2 teszt.

Augusztus 1 előtt, a Magyarországra való hazatérést követően – piros jelzésű országból – ingyenesen igényelhető vírus teszt, melyből 48 órán belül kettőt szükséges elvégezni. Ha negatív mindkét teszt  eredménye, az felmentést ad a hatósági házi karantén alól.

Forrás: magyarkozlony.hu

Július 6. – július 15-ig rendkívüli állapot

Július 15- ig közegészségügyi rendkívüli állapot van érvényben. A légiközlekedést, a nemzetközi vasúti és közúti személyszállítást újraindították.

Az összes határátkelőhelyet lezárták a külföldi állampolgárok előtt.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?moldova

Május 18. – június 30-ig zárva

A Moldovai Köztársaság területén június 30-ig közegészségügyi rendkívüli állapot van érvényben. A légiközlekedés, a nemzetközi vasúti és menetrendszerű közúti személyszállítás (a taxik is) szünetelnek.

Az összes határátkelőhelyet lezárták a külföldi állampolgárok előtt június 30-ig

Az országba belépő moldovai állampolgárok, továbbá a belépésre jogosult külföldi állampolgárok számára 14 nap házikarantént rendelnek el, amelynek betartásáról nyilatkozatot kell aláírni a határon.