A konzuli szolgálat nem ajánlja az utazást, de korlátozás nélkül be lehet utazni. 

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

2021. április 29. – Szabad a beutazás az országba

Forrás:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok/albania

2020. július 12. – piros jelzést kap

Magyarország piros jelzéssel illeti, ami azt jelenti, hogy magyar állampolgárnak Magyarországra való hazatéréskor egészségügyi vizsgálaton kell átesnie. A vizsgálat eredményétől függetlenül 14 napra hatósági házi karanténba kell vonulni. A karantén kötelezettség alól felmentést ad a Magyarországra történő belépést megelőző 5 napon belül, legalább 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal elvégzett, az  egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-CoV-2 teszt.

Augusztus 1 előtt, a Magyarországra való hazatérést követően – piros jelzésű országból – ingyenesen igényelhető vírus teszt, melyből 48 órán belül kettőt szükséges elvégezni. Ha negatív mindkét teszt  eredménye, az felmentést ad a hatósági házi karantén alól.

Forrás: magyarkozlony.hu

Június 1. – megnyílt a szárazföldi határ

2020. június 1-től magyar állampolgárok karantén-kötelezettség nélkül utazhatnak be szárazföldi határátkelőhelyen keresztül Albániába. A vízi és légi határátkelőhelyek továbbra is zárva vannak, így a Wizzair sem közlekedik Budapest és Tirana között.

Az országban a parlament által elrendelt természeti – katasztrófahelyzet továbbra is érvényben van 2020. június 23-ig.

Beltérben (boltok, posta, benzinkút stb.), taxiban továbbra is kötelező a maszk- és kesztyűviselés, illetve a távolságtartás!

2020. június 23-ig biztosan zárva tartanak az éjszakai klubok, színházak, illetve mozik.

Forrás:https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok/albania

Május 30. – nyitás júni 1-től?

Albániai magyar konzulátushoz írtam levelet két napja egy június 12-ei nyaralással kapcsolatban, azt válaszolták, hogy várhatóan június 1-jén nyitják meg az országot!

Forrás: egy kedves olvasónk

Május 15. – nyitás később

A koronavírus járvány terjedésének akadályozása céljából 2020. március 15. 00:00 órától Albánia valamennyi szomszédos ország irányába minden szárazföldi és vízi határátkelőt lezárt. Az országban a parlament által elrendelt természeti – katasztrófahelyzet van érvényben 2020. június 23-ig. A határok újranyitásának dátumáról és feltételeiről a járványügyi helyzet fényében döntenek majd.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok