Június 15-én megnyitotta a határait

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

június 3. – június 15-én nyitja a határait

Június 15-én Belgium megnyitja határait az Európai Unió, az Egyesült Királyság és négy másik Schengen állam felé, mind beutazás, mind kiutazás irányban. Az egyes országok azonban maguk döntenek határaik megnyitásáról.

Szabadidős tevékenységek megengedettek június 8-ától, kivéve a konferenciákat, vidámparkok és beltéri játszóterek használatát – ezek július 1-jétől engedélyezettek

Rendezvények (pl. falusi vásár, fesztivál stb) augusztus 1-jéig nem megengedettek, utána fokozatos enyhítés várható. Nagyobb rendezvények, a korábbiakban meghirdetettek szerint, augusztus 31-éig nem engedélyezettek.

Forrás: https://www.belgium.be/en/corona

június 2. – csak belga lakcímmel vagy munkaszerződéssel

Nincs karantén, de be se engedik a turistákat jelenleg. Ha nincs belga lakcím vagy munkaszerződés, nem jöhet be senki. Karantén semmi esetben nincs beutazás miatt (egy másik olvasói visszajelzés szerint van karantén kötelezettség – a szerk.). 

Június 3-án lesz újabb tárgyalás és remélhetőleg akkor lesznek újabb információk a turisták beutazásával kapcsolatban is.

Forrás: olvasói levél

május 20. – június 15-étől várható a nyitás

Május 11-gyel kezdődött meg a fokozatos újranyitás, de a külföldről érkező beutazókkal kapcsolatos korlátozások várhatóan június 15-ig érvényben maradnak, ahogyan a 14 napos karanténszabályok is.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200520/kulfoldre-mennel-nyaralni-ezekbe-az-orszagokba-mar-utazhatsz-432644?page=2

május 15. – turisztikai célú beutazás nem engedett

Belgium határainak átlépése mind a befelé, mind a kifelé irányuló forgalomban csak indokolt esetben lehetséges. 

Nem tekintik indokoltnak a bevásárlási célú, turisztikai, rokonlátogatási céllal történő határátlépést. 

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?belgium