Beutazhatunk turisztikai céllal is

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

június 29. – már turisztikai céllal is beutazhatunk

A 2020. június 25-i adatok alapján a magyarországi járványügyi helyzet és statisztikák a „nyitható ország” kategóriába sorolta Magyarországot, amellyel lehetővé válik magyar állampolgárok számára a Királyság területére való belépés alapos indok nélkül. 

Amennyiben a beutazás kizárólag turizmus céljából történik, a belépés feltétele érvényes útiokmányon túl, egy minimum 6 éjszakáról szóló foglalási igazolás felmutatása. A szálláshely lehet szálloda, nyaraló, kemping, magántulajdonban álló ingatlan, stb. 

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?dania

Június 18. – nyitás várható

Június 27.-től Dánia megnyitja határait az EU-s polgárok számára azzal a megkötéssel, hogy ha az új fertőzöttek száma meghaladja a 20 új fertőzött/100.000 lakós/hét számot, akkor az adott ország polgárait ismét nem engedik be. Ezt az ellenőrzést minden héten elvégzik.
Az országok pontos listáját június 25.-én teszik közzé.

Forrás: https://www.welt.de/regionales/hamburg/article209831047/Daenemark-will-Grenzen-aus-Grossteil-Europas-oeffnen.html?cid=onsite.onsitesearch

Május 29. – nyitás a szomszédok felé

A dán kormány úgy határozott, hogy június 15-től Norvégia, Németország és Izland polgárai számára lehetővé teszi a beutazást bizonyos korlátozások mellett. Más országok lakói számára a tervek szerint augusztus 31-ig érvényben marad a határzár.

Forrás: https://www.visitdenmark.com/denmark/travel-essentials/coronavirus

Május 25. – A szerelem nem ismer határokat

Dánia hétfőn feloldotta határzárát olyan párok előtt, akik igazolják levelekkel, fotókkal, hogy legalább fél éve együtt voltak, mielőtt a koronavírus-járvány miatti határforgalmi korlátozások elszakították őket egymástól. A könnyítés részleges: csak a többi skandináv országra és Németországra vonatkozik.

A dán rendőrség hétfői közlése szerint a párok szöveges üzenetváltásokkal, fényképekkel bizonyíthatják kapcsolatukat, vagy, ha ilyenekkel nem rendelkeznek, személyes információkat kell közölni társukról. A találkozás, illetve be- vagy kiutazás engedélyezése azután már a hatóságokon múlik.

Dánia március 14-én zárta le határait azok előtt, akik nem állampolgárai.
Forrás: https://24.hu/kulfold/2020/05/25/koronavirus-dania-szerelmesek/

Május 20. – Beutazási korlátozások maradnak

Dániában a fennmaradó korlátozásokat is feloldanák június második hetére. De a beutazásokkal kapcsolatos korlátozásokat úgy tűnik, még életben hagyják egy darabig. A miniszterelnök szerint ugyanis a határok megnyitása negatív események sorát indíthatja el koronavírus szempontjából, így előbb inkább megvárják, hogy a szomszédos országok hogy állnak ehhez a kérdéshez.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200520/kulfoldre-mennel-nyaralni-ezekbe-az-orszagokba-mar-utazhatsz-432644?page=2

Május 18. – A határok egyelőre zárva

Bár az éttermek és bárok már megnyitottak, a dán határok továbbra is zárva vannak. Még lehetséges megnyitási dátumot se közöltek, de várható, hogy a német és a svéd határt nyitják meg elsőként. A BBC szerint Dánia utazási buborékot hozna létre Görögországgal, melynek keretében közvetlen repülőjáratokkal utazhatnának a dánok a görög tengerpartra.

Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/nyaralas-europaban-hova-utazhatunk-es-hogyan-1170012