EMA által jóváhagyott oltással szabad az út, különben karantén

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

Július 14. – EMA által jóváhagyott oltással szabad az út

Máltára a sárga zónából engedélyezett a beutazás, ahová Magyarország is tartozik. A beutazók számára 14 nap karantént rendelnek el, amelyet hatóságilag kijelölt karantén szálláson kell eltölteni, hatósági ár megfizetése mellett.
A 12 évnél idősebb személyeknek nem kell karanténba vonulniuk, ha a Málta által előírt kritériumoknak megfelelő EU COVID igazolvánnyal rendelkeznek.
Málta csak a Pfizer-BioNtech, Moderna, Oxford-AstraZeneca (az Indiában gyártott kiszerelés kivételével), és a Johnson & Johnson oltásokat fogadja el. A teljes körű oltottság után 14 napnak el kell telnie a beutazás napjáig.
Egyéb oltások, a betegségen történő átesés, PCR és egyéb tesztek szereplése az EU COVID igazolványon nem érvényesek.
Azon személyek akik egészségügyi okból nem kaphatnak oltást és erről angol nyelvű igazolással rendelkeznek, valamint a 5-12 év közti felnőtt kísérővel érkező gyermekek 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatásával léphetnek be az országba.
0-5 év közti gyermekek korlátozás nélkül beléphetnek a felnőttkísérő társaságában.

Forrás:

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?malta

2021. június 1. – Regisztráció és teszt vagy karantén

Minden beutazónak a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatnia. A teszt meglétét a légitársaságok és a hajózási társaságok a beszálláskor ellenőrzik. 14 napos hatóság által felügyelt otthoni karanténba kell vonulni, amennyiben a beutazó nem rendelkezik negatív PCR teszttel. 5 év alatti gyermeknél eltekintenek a tesztelés kötelezettségétől. A beutazáskor kötelező a kitöltött Passenger Locator Form (PLF) és Public Health Travel Declaration form leadása.

2020. október 23. – Magyarország a borostyán listára került

Azok az utasok, akik az ún. ’Borostyán listán’ szereplő országok területéről érkeznek Máltára csak úgy szállhatnak fel a Máltára induló repülőjáratra, ha egy negatív PCR tesztet mutatnak be, és a teszt mintavétele nem több mint 72 órával az indulás előtt készült. A negatív teszteredményről szóló igazolást Máltára érkezéskor a máltai egészségügyi hatóságok képviselőinek is be kell mutatni. Fokozott biztonsági okokból kifolyólag ezen érkező utasok között random PCR tesztelésre kerül sor érkezéskor a repülőtéren.

Forrás: http://turizmusonline.hu/kulfold/cikk/malta_szigorit_a_magyarokkal_szemben

július 17. – összeállt a zöld lista

Július 1-én újra megnyílt a Máltai Nemzetközi Repülőtér és újraindultak az utasszállító repülőjáratok szigetre.

A Magyarországról érkező utasoknak  belépéskor nem kell se karanténba vonulniuk, se speciális engedélyt felmutatniuk.

Azok, akik szabadon beléphetnek (a fenti listán szereplő országokból érkezők) két nyilatkozatot kell belépéskor kitöltve leadni: 

  • Passenger Locator Form
  • Public Health Declaration Form

A nyilatkozatok előzetesen letölthetők innen.

Forrás: http://turizmusonline.hu/kulfold/cikk/malta_is_osszeallitotta_a_sajat_zold_listajat

június 2. – július elsején nyit

A miniszterelnök, Robert Abela május 31-én kihirdette, hogy a máltai reptér július 1-jén nyit. A turisztikai minisztérium felsorolja, hogy mely országokból fogadnak járatokat, köztük van Magyarország is.

Forrás: https://www.facebook.com/turizmugovmt/

május 26.

Ismét módosult (meghosszabbították) a beutazási korlátozást Máltán. A Máltai Egészségügyi Hatóság meghosszabbította a személyszállító forgalomra vonatkozó ki- és beutazási tilalmat 2020. Június 15-ig. 

Forrás: https://www.facebook.com/maltaiidegenforgalmihivatal/

április 28.

A Máltai Egészségügyi Hatóság 2020. június 30-ig meghosszabbította a világ bármely országából Máltára érkezők kötelező 14 napos karanténját. Ennek megfelelően mindenki, aki ez idő alatt Máltára érkezik, utolsó repülőjárata időpontjától számított 14. napig önkéntes karanténban kell tartózkodjon, mely szabály megszegése súlyos jogi következményeket von maga után. A repülőgépek személyzetére is vonatkozik a kötelező önkéntes karantén Máltán tartózkodásuk teljes időtartamára. Minden Máltára érkezőnek (utas, repülőgép személyzet vagy üzemeltető személyzet) ki kell töltenie egy személyes tartózkodási helyre vonatkozó nyomtatványt (PLF), ennek hiányában nem lehet Málta területére belépni.

Forrás: https://www.facebook.com/maltaiidegenforgalmihivatal/