Oltással szabad az út. Oltás nélkül negatív PCR teszt szükséges.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

Május 3. – Bármelyik oltással szabadon beutazhatunk

Magyarország állampolgárai PCR teszt nélkül léphetnek be Szerbiába, amennyiben mindkét dózissal (Astra Zeneca esetében egy dózissal) be vannak oltva COVID-19 ellen és rendelkeznek a magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes megfelelő igazolással (védettségi igazolvány).

Forrás:

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/szijjarto-szerbiaval-es-montenegroval-mar-megvan-megallapodas-vedettsegi-igazolvanyok

Február 4. – Szabad beutazás a Magyarországról érkezőknek

Csütörtöktől Magyarországról negatív vírusteszt és karanténkötelezettség nélkül lehet Szerbiába utazni.

Forrás:

https://hvg.hu/vilag/20210204_szerbia_magyarorszag_karanten_teszt?fbclid=IwAR1TZ2IjYoCWl3Ky_efsQ5sSFaPkXXOYom0WW1OUuMZzIOn-xLiPUfyONuo

December 15. – Negatív PCR teszt szükséges a belépéshez

December 20-ától nagy valószínűséggel jövő év január 10-éig minden Szerbiába belépő külföldi állampolgárnak negatív PCR-teszttel kell rendelkeznie.

Forrás:

https://pannonrtv.com/rovatok/tarsadalom/meghosszabbitjak-jelenlegi-korlatozasokat-es-negativ-pcr-teszt-kell-hataron?fbclid=IwAR1b5gQXmYgu5eOxPXcM_whXVOPf5mCX6Lh_ICuN8FhsKEk8cj-3bRDHdqw

Szeptember 1. – utazásra nem javasolt

Összhangban a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020 Korm.rendelettel, az ország biztonsági besorolása az I. biztonsági besorolási kategóriába, azaz az utazásra nem javasolt országok listájára került.

A külföldről érkező magyar állampolgárok és magyar állampolgársággal nem rendelkező családtagjaik személyforgalmi beléptetéskor egészségügyi vizsgálaton eshetnek át. A belépők a járványügyi hatóság által kijelölt karanténba vagy hatósági házi karanténba kerülnek 14 napra. Ez alól felmentést két, öt napon belül, legalább 48 óra különbséggel elvégzett molekuláris biológiai vizsgálat (PCR-teszt) negatív eredménye adhat.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

illetve

https://hvg.hu/itthon/20200901_hatar_jarvany_kulfoldiek

Július 12. – sárga jelzést kap

Magyarország sárga jelzéssel illeti, ami azt jelenti, hogy magyar állampolgárnak Magyarországra való hazatéréskor egészségügyi vizsgálaton kell átesnie. A vizsgálat eredményétől függetlenül 14 napra hatósági házi karanténba kell vonulni. A karantén kötelezettség alól felmentést ad a Magyarországra történő belépést megelőző 5 napon belül, legalább 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal elvégzett, az  egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-CoV-2 teszt.

Augusztus 1 előtt, a Magyarországra való hazatérést követően – sárga jelzésű országból – ingyenesen igényelhető vírus teszt, melyből 48 órán belül kettőt szükséges elvégezni. Ha negatív mindkét teszt  eredménye, az felmentést ad a hatósági házi karantén alól.

Forrás: magyarkozlony.hu

Május 25. – Teljesen szabad mozgás

Megnyílnak a szerb–magyar határátkelők, karantén nélkül jöhetnek-mehetnek az emberek.  Május 25. hétfőn 10 órától a szerb és magyar állampolgárok szabadon közlekedhetnek a két ország között, kötelező karanténidőszak nélkül – jelentette be Szijjártó Péter Röszkén.

Forrás: https://hvg.hu/itthon/20200525_szerb_magyar_hataratkelo_roszke_karanten_szijjarto_peter

Május 21.

Május 22-től vírusteszt és korlátozások nélkül léphetnek be Szerbiába a hazai és a külföldi utazók is, és Montenegróba is be lehet utazni, több tengerparti strand is megnyílik.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2020/05/21/hatarnyitas_jarvany_koronavirus/

Május 4.

Ivica Dačić szerb külügyminiszter beharangozta az átkelők megnyitását a szerb-magyar határszakaszon

Forrás: https://szabadmagyarszo.com/2020/05/04/dacic-beharangozta-a-szerb-magyar-hatarnyitast/

Április 23. – Határnyitás a határmentén élőknek

Megnyílt csütörtökön a röszkei, a tompai és a hercegszántói átkelő a határ mentén élőknek. Azok a lakosok kelhetnek át, akik munka vagy földművelés céljából mennek a szomszédos országba és a lakhelyük, illetve a munkahelyük 50 kilométeren belül van a határtól.

Forrás: https://pannonrtv.com/rovatok/tarsadalom/megnyilt-szerb-magyar-hatar-az-ingazok-elott