Ha Budapestről utazunk, akkor belépéskor karantén és teszt szükséges, hazatéréskor karantén vagy kettő teszt szükséges.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

szeptember 17. – beutazáskor karantén ÉS teszt szükséges

Budapestet a Robert Koch intézet kockázatos területnek minősítette.

Ezért a Budapestről Németországba érkezőknek házi karanténba kell vonulniuk, értesíteniük kell a helyi egészségügyi hivatalt, és 72 órán belül koronavírus-tesztet kell végeztetniük. Negatív lelet esetén az egészségügyi hivatal elrendelheti a karantén feloldását. 

Forrás: https://444.hu/2020/09/16/a-nemet-kormany-kockazatos-teruletnek-minositette-budapestet

június 6. – hazatéréskor nincs karantén kötelezettség

“Vasárnap reggel 8 órától megszüntetjük azokat a korlátozásokat, amelyek a Magyarország és Németország közötti személy forgalomra eddig vonatkoztak. Ez azt jelenti, hogy német állampolgárok szabadon beutazhatnak Magyarország területére, és azok a magyar emberek, akik Németországból térnek haza, mentesülnek a karantén-kötelezettség alól.”

Forrás: https://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/videos/277516773619709/

május 22. – június 15-én várható a nyitás

Németország területén június 05-ig érvényben vannak a személyes kapcsolatot szabályozó korlátozások (pl. gyülekezési korlátozások, legalább 1,5 méteres távolságtartás, közlekedés csak indokolt esetekben). A turisztikai célú be- és kiutazás nem lehetséges.

A határzár megszűnésének időpontja a luxemburgi szakaszon május 15., Ausztria, Svájc és Franciaország esetében június 15-ig fenntartják.

Németország minden tartományában bevezették a kötelező (14 napos) házi karantént az országba beutazók, illetve oda visszatérők számára. A szövetségi és a tartományi kormányok megállapodása értelmében a tartományok fokozatosan mentesítik az EU-, vagy EGT-tagállamokból, továbbá Nagy-Britanniából beutazókat a házi karantén alól, amennyiben a kiindulási országban az új fertőzések száma nem éri el az utazást megelőző hét napon az 50/100.000 lakos arányszámot (a European Center for Disease Prevention and Control /ECDC/ statisztikai kiértékelése alapján), és a beutazni kívánó személynél nem mutatkoznak a COVID-19 betegség tünetei. A rendelkezések részletei tartományonként különbözőek lehetnek, ezért a beutazóknak ajánlatos az utazás előtt a célállomás területileg illetékes egészségügyi hivatalától beszerezni a szükséges információkat.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?nemetorszag

május 20.

Egymás után vonják vissza a német tartományi kormányok az európai uniós társországokból érkezőknek a koronavírus-járvány miatt kéthetes házi karantént előíró rendeletüket, a sort a legnépesebb tartomány, Észak-Rajna-Vesztfália nyitotta meg.

Az uniós tagállamok mellett a schengeni övezet nem EU-tag országaiból – Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc – és az Egyesült Királyságból érkezőknek sem kell házi járványügyi elkülönítőbe vonulniuk két hétre az észak-rajna-vesztfáliai kormány új rendelete szerint. Rajna-vidék-Pfalz tartomány és Saar-vidék tartomány kormánya május 18-tól vezette be ugyanezt a szabályt.

A következő napokban várhatóan valamennyi tartományban enyhítik a beutazási korlátozásokat.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200520/kulfoldre-mennel-nyaralni-ezekbe-az-orszagokba-mar-utazhatsz-432644?page=3

május 18.

A német belügyminiszter bejelentette, hogy június 15-től feloldanak minden korlátozást a francia, svájci, luxemburgi, dán és osztrák határokon, a luxemburgi határ pedig már május 15. óta szabadon átjárható. A német éttermek, szállodák is hamarosan kinyitnak.

Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/nyaralas-europaban-hova-utazhatunk-es-hogyan-1170012