Szabadon be lehet lépni az országba.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

Június 1. – Megnyitották a szárazföldi határokat

A szárazföldi határokat megnyitották, a beutazóknak már nem kell karanténba vonulni. Tömegrendezvényeket még nem lehet tartani, utazni már lehet.

https://www.republicworld.com/world-news/rest-of-the-world-news/kosovo-borders-businesses-reopen-after-lockdown.html

Május 31. – negatív teszttel lehet

Koszovóba be lehet lépni, csak a határon tesztet csinálnak, aminek negatívnak kell lennie. Pozitív esetén 14 nap karantén van.

Forrás: egy kedves olvasónk

Május 25. – csökken a betegek száma

Koszovóban az utóbbi 24 órában egyetlen fertőzöttet sem regisztráltak, az azonosított fertőzöttek száma 1032. Az egészségügyi miniszter közölte, az első fertőzöttet március 13-án regisztrálták, és azóta vasárnap volt az első nap, hogy egyetlen új fertőzöttet sem vettek nyilvántartásba.

Forrás: https://turizmus.com/utazas-kozlekedes/szabadon-atlephetik-a-magyar-szerb-hatart-a-ket-orszag-allampolgarai-1170106

Május 7. – határátkelők lezárva

Valamennyi közúti határátkelőhely lezárva, csak koszovói állampolgárok, illetve Koszovóban tartózkodási engedéllyel rendelkezők visszatérése engedélyezett, 14 nap kijelölt helyen való karantén mellett. A reptér csak visszatérő koszovói állampolgárokat és koszovói tartózkodási engedéllyel rendelkezőket szállító mentesítő járatokat fogad, a menetrendszerinti járatok törölve.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?koszovo