Június 21-én nyitott a schengeni övezet felé, így magyar állampolgárként szabad a ki és hazautazás is.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

június 14. – előrébb hozták a nyitást

Spanyolország június 21-én, 10 nappal a tervezett dátum előtt megnyitja határait az európai látogatók előtt. Az elmúlt hetekben többféle lehetséges dátumról is felröppent a hír.

Június 21-én hivatalosan végetér a veszélyhelyzet, ezzel együtt szabaddá válik a beutazás az Európai Unió illetve a schengeni övezet polgárai számára. Az övezeten kívüliek július 1-jétől utazhatnak be, bár ez a küldő országban uralkodó járványügyi helyzettől függ.

Forrás: https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-spain/spain-brings-forward-border-opening-for-schengen-countries-to-june-21-idUSKBN23L0FE

Kalandtúra Andalúziában – Tarts velünk egy változatos októberi túrán!

május 26. – július elsejétől nincs karantén

Július 1-től eltörlik Spanyolországban a külföldről érkezők számára kötelező kéthetes karantént, amit május 15-én vezettek be. Az ország tehát ismét megnyílik a turisták előtt. A tengerpartok és a szigetek strandjai már hétfőn megteltek a nyári melegben.

Forrás: http://turizmusonline.hu/kulfold/cikk/europa_probal_visszaterni_a_regi_kerekvagasba?utm_source=newsletter&utm_medium=napi_turizmus_hirlevel&utm_campaign=27542

május 25. – nyitás júliustól

A külföldi turistákat júliustól fogadják majd a szállodák.  

A korlátozásokat a tervek szerint fokozatosan oldják majd fel június végéig. Június 8-tól három hónapos szünet után folytatódhat a spanyol labdarúgó-bajnokság is.

Az emberek ismét találkozhatnak egymással maximum tízfős csoportokban. Kinyitnak a bárok és az éttermek teraszai, valamint a parkok és a nagyobb múzeumok is, igaz, utóbbiak egyelőre csak korlátozott számú látogatót fogadhatnak, írja az AFP.

Kikerül a karantén alól Kasztília és León is, és – Madriddal és Barcelonával együtt – belép a négyszakaszos „újraindítási program” első fázisába.

Forrás: https://privatbankar.hu/cikkek/makro/nyitnak-a-spanyol-strandok-juliustol-mehetnek-a-turistak-is.html

Spanyolország bejelentette, hogy júliustól várja a külföldi turistákat. A világ második leglátogatottabb országa márciusban zárta le határait és strandjait, most pedig már azt tervezi, hogy heteken belül megszünteti a 14 napos karanténkövetelményt a külföldről érkezők esetében –

A vírus által a leginkább sújtott fővárosban, Madridban hétfőn éledt újjá az élet, az emberek visszatértek a Retiro parkba, és a bárok és éttermek is újra megnyithatták a teraszaikat, de csak 50%-os kapacitással működhetnek, de a beltérben nem fogadhatnak vendégeket, és egyelőre csak kevesen élnek a kávézós lehetőségekkel.

Forrás: https://www.travelo.hu/tavol/20200525-spanyolorszag-is-megnyitja-hatarait-a-kulfoldiek-elott.html

május 22. – június 7-ig karantén

Május 15-június 7-ig azok a külföldről érkezők, akik belépnek Spanyolország területére, kötelesek 14 napos házikaranténba vonulni. 

A spanyol törvényhozás május 20-án megszavazta a veszélyhelyzet június 7-ig történő meghosszabbítását. 

Május 18-ával az exit menetrend első fázisba lépett át, ezzel csatlakozott a már abban lévőkhöz: Valencia tartomány teljes egésze, Kasztília La Mancha tartomány egésze, Kasztília és León tartomány kb. fele. Katalónia esetében csak a főváros, Barcelona és annak agglomerációja marad a nulladik fázisban legalább május 25-ig. Madrid tartomány szintén a nulladik fázisban marad május 25-ig. 

A második fázisban: megnyithatnak a bevásárlóközpontok, de csak a kapacitás 40%-át engedhetik be egyszerre (valamint a közösségi tereket nem lehet használni); barátok, családok maximum 15 fős csoportokban találkozhatnak; esküvő, temetés, tor, egyházi szertartások tarthatóak maximum 100 fő részvételével, szabad levegőn. Az éttermek és bárok beltereik 40%-át feltölthetik; bármikor sportolhatnak a 70 év alattiak (kivéve a 70 éven felettieknek megszabott idősávokban); uszodák és medencék 30%-os kihasználtsággal megnyithatnak; a strandok megnyithatnak, betartva a kötelező távolságot.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?spanyolorszag

május 18. – Kanári-szigetek csak októbertől

Spanyolországban ugyan megindult a korlátozások feloldása, de a nemzetközi turizmussal kapcsolatban kifejezetten óvatosak. „Garantálnunk kell, hogy amikor megnyitjuk a határainkat a turisták előtt, akkor csak „biztonságos” személyek léphessenek be Spanyolországba” – nyilatkozta Reyes Marot turisztikai miniszter.

A szállodák és a kávézók teraszai vidéken már megnyithattak, de csak maximum 30%-os töltés mellett. A Kanári-szigetek szállodái a helyi hatóságok szerint a legkorábban júliustól vagy augusztustól nyithatnak ki, és elsőként csak spanyol vendégeket fogadhatnak. A külföldiek csak októbertől érkezhetnek.

Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/nyaralas-europaban-hova-utazhatunk-es-hogyan-1170012