Július 15-étől minden valószínűség szerint beutazhatunk.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

június 26. – július 15-étől beutazhatunk

A norvég kormány tervei szerint július 15-étől szabadon beutazhatnak a Schengen övezet és az EGT tagállamainak polgárai, azon országokból és régiókból, ahol a fertőzés szintje elfogadható. Ettől a naptól kezdve a karantén kötelezettség is megszűnik. Az egyes országok fertőzöttségi helyzetének megítélése ugyanazon a kritériumok alapján történik, mint a skandináv országok esetében.

Ezzel kapcsolatban a norvég külügyminisztérium honlapján találunk információkat.

Forrás: https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/travel-advice-COVID19/#leisure-travel-to-eu-and-eea-countries

illetve

https://www.regjeringen.no/en/aktuelt/norway-planning-to-ease-restrictions-on-travel-to-and-from-other-european-countries/id2721165/

május 29. – augusztus 20-ig zárva a külföldiek előtt

A norvég külügyminisztérium augusztus 20-ig nem támogatja a beutazást, csak a legszükségesebb esetben. Ennek megfelelően eddig a dátumig mindenképp fenntartják a beutazási korlátozást és a karantén kötelezettséget.

Forrás: https://helsenorge.no/koronavirus/travel-advice

május 20. – külföldiek beutazása nem lehetséges

Az oslói Gardermoen  Nemzetközi Repülőtérről a Norvégiába beutazni szándékozó egészséges utasokat visszafordítják kiindulási helyükre, a koronavírus fertőzés gyanús utasokat 14 napos egészségügyi kényszerelzárást követően küldik vissza kiindulási országukba. 

Az alábbi utasok beutazhatnak az országba, azonban a beutazást követően 10 napos karantén-kötelezettségük áll fenn: 

-hazatérő norvég állampolgárok, 

-a Norvégiában életvitelszerűen lakó külföldi állampolgárok és a 

-Skandináv országokból Norvégiába utazók.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?norvegia

Norvégiában folyamatosan zajlik az újranyitás, a cél az, hogy június 15-ig mindent ki tudjanak nyitni, ami eddig zárva volt. A védekezési irányelvek és a társas távolságtartás továbbra is érvényben maradnak, így nem tanácsolják a külföldi utazásokat, és a határok is zárva maradnak a tartózkodási engedéllyel nem rendelkezők előtt.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200520/kulfoldre-mennel-nyaralni-ezekbe-az-orszagokba-mar-utazhatsz-432644?page=2

május 18. – a beutazásra még várni kell

A legtöbb korlátozás június 15-tel szűnik meg Norvégiában, ugyanakkor nem lehet tudni, mikortól léphetnek be külföldi turisták az országba. A kormányzat arra kéri az állampolgárokat, hogy ne tervezzenek a nyáron külföldi utat, töltsék a szabadságukat a vidéki nyaralójukban.

Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/nyaralas-europaban-hova-utazhatunk-es-hogyan-1170012