Július 13-án nyit

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

június 23. – 3 hét múlva nyitás

Július 13-ától szabad a beutazás Németországból, Olaszországból, Ausztriából, Görögországból, Svájcból, Szlovákiából, Szlovéniából, Magyarországról, Liechtensteinből, Horvátországból, Ciprusról, Írországból – ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi. A nyitás feltétele, hogy adott országban a 100.000 lakosra jutó fertőzöttek száma két héten át 8-nál kevesebb legyen.

Forrás: https://yle.fi/uutiset/3-11412152

június 18. – Magyarországról továbbra is csak 14 napos karanténnal

Svédország kivételével nyitottak a határok a szomszédos országok állampolgárai előtt és megszűntek a határellenőrzések is. A nem szomszédos országok polgárait viszont továbbra is arra kérik, hogy az országba érkezés után vonuljanak 14 napos karanténba.

Ez a szabályozás várhatóan legalább július 14-ig fennmarad.

Forrás: https://www.visitfinland.com/article/practical-travel-information-for-travelers-to-finland-during-coronavirus-pandemic/#492c1526

június 12. – óvatos nyitás a turizmus irányába is

A kormány enyhíti a korlátozásokat: 500 főnél kisebb kültéri rendezvényeket már meg lehet tartani júliustól. Turisztikai célú utazást is megengednek június 15-étől a Baltikum, Dánia, Norvégia és Izland felé, karantén kötelezettség nélkül. Ugyanakkor Svédországgal szemben marad a korlátozás.

Két hét múlva újra megvizsgálják a helyzetet, és elképzelhető további enyhítés.

Forrás: https://yle.fi/uutiset/3-11395477

május 20.

Finnország határai a schengeni övezetben lévő országok előtt nyílt meg május 14-től kezdődően, ugyanakkor a határátlépés csak azok számára engedélyezett, akik munka céljából vagy halaszthatatlan ügyben utaznak az országba. Ugyanakkor azok számára, akik külföldről jönnek, kötelező (a visitfinland.com szerint csak javasolt – a szerk.) letölteni a 14 napos karantént. Nemzetközi járatokat egyelőre három reptéren fogadnak. Az éttermek, üzlethelyiségek nagy része június 1-től nyithat újra.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200520/kulfoldre-mennel-nyaralni-ezekbe-az-orszagokba-mar-utazhatsz-432644?page=2