A konzuli szolgálat nem ajánlja a beutazást. Hazatéréskor két negatív teszt szükséges.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

Június 25 . – Hollandia is várja a turistákat

Külföldi turisták beutazhatnak Hollandiába nyaralási céllal azon országokból, ahol az egészségügyi kockázat hasonló vagy alacsonyabb szintű, mint Hollandiában. Kötelező követni azonban mindazon szabályokat, amik a koronavírus megfékezése érdekében léptek életbe. A szállást még az országba lépés előtt le kell foglalni. Ezenkívül tartani kell a másfél méteres távolságot, gyakran kezet mosni, kerülni a kézfogást, könyökhajlatba köhögni és tüsszenteni, kerülni a tömeget, autóval, kerékpárral vagy taxival közlekedni lehetőség szerint.

Forrás: https://www.netherlandsandyou.nl/documents/frequently-asked-questions/qa-holidays-to-the-netherlands

Június 1. – szabadidős céllal is be lehet utazni

Hollandiába be lehet lépni EU-s állampolgárként, szabadidős céllal is (a határőrségtől és a nagykövetségtől van írásos bizonyíték erről)

Forrás: egy kedves olvasónk

május 18. – júniusban nyitnak a vendéglátó helyek

Június elsejétől megnyitnak a múzeumok, éttermek és kávézók, a szállodáknak pedig eddig sem volt kötelező bezárniuk, kivéve a magán szobakiadókat. A kempingek ugyanakkor csak július 1-től nyitnak ki.

Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/nyaralas-europaban-hova-utazhatunk-es-hogyan-1170012

május 13.

Hollandia nem zárta le határait;

légi úton személyforgalomban Magyarországról érkező magyar állampolgárokkal szemben nem vezettek be speciális szabályozást;

közúton személyforgalomban érkezőkkel szemben szúrópróba szerű ellenőrzések lehetnek, melynek során a beutazás indokoltságát vizsgálják, ennek igazolására alkalmas lehet munkáltató igazolás, munkaszerződés, holland lakcímigazolás vagy egyéb támogató dokumentum – ezen dokumentumok megléte javasolt a Magyarországról történő beutazás esetén, figyelemmel arra, hogy a közúton történő beutazás során az érintett országok hatóságai azokat kérhetik;

Hollandiában nincsen kötelező hatósági karantén.

Június 1-jétől kötelező a szájmaszk használata a tömegközlekedési eszközökön. Maszkról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?hollandia