Szabadon beutazhatunk.A konzuli szolgálat nem ajánlja a beutazást. Hazatéréskor két negatív teszt szükséges.Szabadon beutazhatunk.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

június 13. – 15-én megnyílik a határ a schengeni övezet számára

Franciaország július 1-jétől fokozatosan megnyitja a schengeni övezeten kívüliek előtt is a koronavírus-járvány miatt márciusban lezárt határait – jelentette be Jean-Yves Le Drian külügy- és Christophe Castaner belügyminiszter. Az európai uniós állampolgárok a korábbi bejelentések értelmében már hétfőtől ismét korlátozás nélkül léphetnek be az országba – írja az MTI.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2020/06/13/koronavirus_jarvany_franciaorszag_hatarnyitas_enyhites_lazitas

A Dolomitoktól Provence-ig – tarts velünk egy aktív nyaralásra!

május 28.

2020. április 8-ától a francia területre történő belépéshez vagy francia területen való átutazáshoz IGAZOLÁS SZÜKSÉGES.

Turizmus céljából történő belépés továbbra sem lehetséges.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?franciaorszag

május 20.

Meghosszabbították a jelenleg érvényben lévő belépési korlátozásokat legalább június 15-ig. Ez azt jelenti, hogy bárki lép be az országba (EU-s állampolgárokon és briteken kívül) két hetes kötelező karanténba kerül.

Jelenleg zöld és vörös zónákra van bontva az ország. A vörös zónába tartozó négy régióban, vagyis a párizsi agglomerációban, Elzász-Lotaringiában, az északkeleti és a középső országrészében – amelyek Franciaország területének mintegy negyedét teszik ki – zárva maradnak a nyilvános helyek, beleértve a parkokat és a játszótereket is. A hotelek a következő hetekben kaphatnak engedélyt az újranyitásra.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200520/kulfoldre-mennel-nyaralni-ezekbe-az-orszagokba-mar-utazhatsz-432644?page=3

május 18.

A franciák jelenleg csupán lakóhelyüktől maximum 100 kilométerre utazhatnak el. Június 2-ától ugyanakkor megnyitnak az éttermek és szállodák – amennyiben a járványhelyzet ezt lehetővé teszi.

Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/nyaralas-europaban-hova-utazhatunk-es-hogyan-1170012

május 11.

Május 11-étől a korlátozások fokozatos feloldása kezdődik meg az élet minden területén: engedélyezik a maximum 10 fő gyülekezését közterületen, újra nyithatnak a boltok, azonban a vendéglátóipari egységek, mozik, múzeumok, stb. továbbra is zárva maradnak; szabadon lehet közlekedni, de a lakóhelytől 100 km-nél távolabbra csakis rendkívüli családi, vagy szakmai indokkal lehetséges utazni Franciaországon belül. Kötelezővé válik a tömegközlekedésben a maszk viselése, és a távmunka támogatása miatt csúcsidőben a tömegközlekedést csak munkáltatói igazolással lehet igénybe venni. 

A nagy nézőszámot vonzó sporteseményekre legkorábban szeptemberben kerülhet sor.

Az egészségügyi szükségállapot július 23-áig meghosszabbításra került.  

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?franciaorszag

május 7.

Legalább június 15-ig lezárva maradnak Franciaország határai

Franciaországban május 11-től fokozatosan enyhíteni fognak a kijárási korlátozásokon.

A koronavírus-járvány miatt hatályba léptetett határzár a szigorú kijárási korlátozások május 11-én esedékes fokozatos feloldásakor is érvényben marad, de a schengeni övezetből érkezőknek nem vezetnek be a hatóságok kötelező karantént.

“A határok újabb utasításig zárva maradnak. Úgy döntöttünk, hogy meghosszabbítjuk a jelenleg érvényben lévő belépési korlátozásokat legalább június 15-ig” – mondta Christophe Castaner belügyminiszter azon a párizsi sajtótájékoztatón, amelyen Edouard Philippe miniszterelnök ugyanakkor megerősítette, hogy hétfőn az egész országban megkezdődhet az általános karantén fokozatos feloldása.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2020/05/07/franciaorszag_kijarasi_tilalom_iskola_kinyit_edouard_philippe/