Korlátozások nélkül lehet beutazni.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

május 20. – mintha mi sem történt volna

A svédek egy meglehetősen különutas megoldást választottak a koronavírus kezelésére azzal, hogy gyakorlatilag minden úgy megy ma is, mint eddig, nem voltak jelentősebb korlátozó intézkedések, bezárások. Kivételt képeznek ez alól a beutazások, ugyanis a svédeknél is él a szabály, miszerint az EU-n és a schengeni övezeten kívüli országok lakói számára nem engedélyezett a beutazás.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200520/kulfoldre-mennel-nyaralni-ezekbe-az-orszagokba-mar-utazhatsz-432644?page=2

május 18.

Július előtt nem várható a nemzetközi turizmus újraindulása helyi illetékesek szerint.

Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/nyaralas-europaban-hova-utazhatunk-es-hogyan-1170012

május 15.

Svédország – az Európai Unió 2020. március 17-i döntésével összhangban – 2020. március 19-től beutazási tilalmat rendelt el az országba. A beutazási tilalom 2020. június 15-ig van érvényben, ezt követően a korlátozás szükségességét felülvizsgálják. A korlátozás a gyakorlatban nem vonatkozik az EU és EGT országok állampolgáraira, így a magyar és a svéd állampolgárokra sem, illetve az Egyesült Királyság és Svájc állampolgáraira sem. Svédország nem alkalmaz reptéri szűrést és nincs hatósági/kötelező karantén a beutazóknak, bárhonnan is érkeztek.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?svedorszag