Június 9-19 között negatív teszt kell, de június 20-tól magyar állampolgárok minden további korlátozás nélkül beutazhatnak.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

Május 27. – Ingyenes kórházi ellátás

Ciprus ingyenes koronavírus-kezeléssel és ellátással csalogatja a turistákat: kormánya ígérete szerint, aki szigetországi nyaralása alatt fertőződik meg a kórokozóval, annak és családjának állja vakációja és gyógyítása összes költségét, írja az MTI. A tájékoztatás szerint az érintettnek csupán a taxiköltséget kell kifizetnie és hazarepülése árát.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2020/05/27/ciprus_vallalja_ha_egy_turista_naluk_kapja_el_a_virust_ingyen_kap_kezelest_ellatast/

Május 25. – szabadon utazhatunk június 20-tól

Több fázisban enyhíti a beutazási korlátozásokat Ciprus. Június 20-tól a szigetre érkező magyar állampolgároknak negatív vírusteszteredményt sem kell bemutatniuk.

Yiannis Karousos közlekedési miniszter bejelentette, hogy május 25-től megszűnik az országba belépők számára előírt kötelező karantén, a szállodák pedig június elsejétől fogadhatnak vendéget a napokban megjelenő egészségügyi protokollok betartása mellett.

Június 9. és 19. között 72 órásnál nem régebbi negatív koronavírusteszt- eredménnyel lehet beutazni az országba. Csak ilyen igazolással rendelkező személyeket engednek fel a Ciprusra tartó repülőgépekre. június 20-tól az első kategóriába tartozó országok – köztük Magyarország – állampolgárai vírusteszteredmény nélkül is szabadon beutazhatnak Ciprusra.

Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/junius-20-tol-korlatozas-nelkul-utazhatnak-a-magyarok-ciprusra-1170105

Március 21.

Hajnali 3:00 órától légtérzár van érvényben

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ciprus