Turisztikai célú beutazás nem megengedett.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

Szeptember 15. – Magas kockázatú ország besorolást kapott Magyarország

Az illetékes ciprusi hatóság Magyarországot C kategóriába, azaz a magas kockázatú országok közé sorolta.

  • Az ebbe a kategóriába tartozó országokból érkezők esetében csak a szigeten élő ciprusi állampolgárok és családtagjaik  (külföldi házastársaik, kiskorú gyermekeik, szüleik), valamint a Cipruson jogszerűen tartózkodó lakosok és a Bécsi Egyezmény alapján jogosultak belépése engedélyezett. A belépés további feltétele, hogy a következő platformon 14 nappal az utazás megkezdése előtt speciális belépési engedélyt igényeljenek: https://cyprusflightpass.gov.cy/en/special-permission
  • A „C” kategóriába tartozó országokból érkezőknek önköltségen a 14 napos karantén időszak vége előtt 48 órával molekuláris COVID-19 tesztet kell elvégeztetniük. A laboratóriumi eredményről szóló igazolást a monada@mphs.moh.gov.cy e-mail címre kell megküldeni. A karantén a 14. napon ér véget, ha a megismételt laboratóriumi vizsgálat eredménye negatív.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ciprus

https://www.pio.gov.cy/coronavirus/en/fly.html

Szeptember 1. – utazásra nem javasolt

Összhangban a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020 Korm.rendelettel, az ország biztonsági besorolása az I. biztonsági besorolási kategóriába, azaz az utazásra nem javasolt országok listájára került.

A külföldről érkező magyar állampolgárok és magyar állampolgársággal nem rendelkező családtagjaik személyforgalmi beléptetéskor egészségügyi vizsgálaton eshetnek át. A belépők a járványügyi hatóság által kijelölt karanténba vagy hatósági házi karanténba kerülnek 14 napra. Ez alól felmentést két, öt napon belül, legalább 48 óra különbséggel elvégzett molekuláris biológiai vizsgálat (PCR-teszt) negatív eredménye adhat.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

illetve

https://hvg.hu/itthon/20200901_hatar_jarvany_kulfoldiek

Május 27. – Ingyenes kórházi ellátás

Ciprus ingyenes koronavírus-kezeléssel és ellátással csalogatja a turistákat: kormánya ígérete szerint, aki szigetországi nyaralása alatt fertőződik meg a kórokozóval, annak és családjának állja vakációja és gyógyítása összes költségét, írja az MTI. A tájékoztatás szerint az érintettnek csupán a taxiköltséget kell kifizetnie és hazarepülése árát.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2020/05/27/ciprus_vallalja_ha_egy_turista_naluk_kapja_el_a_virust_ingyen_kap_kezelest_ellatast/

Május 25. – szabadon utazhatunk június 20-tól

Több fázisban enyhíti a beutazási korlátozásokat Ciprus. Június 20-tól a szigetre érkező magyar állampolgároknak negatív vírusteszteredményt sem kell bemutatniuk.

Yiannis Karousos közlekedési miniszter bejelentette, hogy május 25-től megszűnik az országba belépők számára előírt kötelező karantén, a szállodák pedig június elsejétől fogadhatnak vendéget a napokban megjelenő egészségügyi protokollok betartása mellett.

Június 9. és 19. között 72 órásnál nem régebbi negatív koronavírusteszt- eredménnyel lehet beutazni az országba. Csak ilyen igazolással rendelkező személyeket engednek fel a Ciprusra tartó repülőgépekre. június 20-tól az első kategóriába tartozó országok – köztük Magyarország – állampolgárai vírusteszteredmény nélkül is szabadon beutazhatnak Ciprusra.

Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/junius-20-tol-korlatozas-nelkul-utazhatnak-a-magyarok-ciprusra-1170105

Március 21.

Hajnali 3:00 órától légtérzár van érvényben

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ciprus