A visegrádi országokban korábban szállást foglaló magyaroknak elég egy negatív teszt a hazaérkezést követően.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

Június 13 – megnyílt a határ

Mateusz Morawiecki miniszterelnök június 10-i bejelentése szerint június 13-tól, szombattól feloldják a határzárat a schengeni (a német, a cseh, a szlovák és a litván) határokon, június 16-tól pedig újraindulhat a nemzetközi légiforgalom is. A beutazó külföldieknek nem kell karanténba vonulniuk. A nemzetközi légiforgalom normális menetének a visszaállítása akár több hétig is eltarthat, hiszen a légitársaságoknak idő kell, hogy minden visszatérjen a régi kerékvágásba – derült ki szavaiból. (Június elsejével a belföldi járatok 8 repülőtér bevonásával újraindultak.) A nemzetközi vasúti forgalom visszaállításáról a miniszterelnök nem szólt. Morawiecki bejelentése alapján a lengyel állampolgárok szabadon utazhatnak azokba az uniós tagországokba, amelyek kinyitják előttük a határaikat, az uniós állampolgárok pedig zöld utat kapnak Lengyelországba.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?lengyelorszag

Június 10. – Nyitás június 13-tól

Lengyelország szombattól megnyitja határait az Európai Unió tagállamai számára, június 16-tól pedig a nemzetközi légiforgalom is lehetséges lesz a lengyel légtérben – közölte szerdán Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök.

A kormányfő nem tért ki arra, hogy a határátlépéskor érvényben maradnak-e valamilyen egészségügyi intézkedések.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200610/szombattol-megnyitja-hatarait-lengyelorszag-436392

Június 1. – járattörlés

Június 19 én utaztunk volna Lengyelországba, ma törölte a Lot a járatunkat.

Forrás: egy kedves olvasónk

Május 21. – június 12-ig biztos határzár

Lengyelország június 12-ig meghosszabbította a határellenőrzést, és egyelőre érvényben marad a külföldiekre vonatkozó határzár is.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2020/05/21/hatarnyitas_jarvany_koronavirus/

Május 1. – Korlátozásokkal, de megnyitják a Lengyel-Tátrát

Május 4-től, hétfőtől a Lengyel-Tátrát ismét hozzáférhetővé teszik a belföldi turisták számára. A lengyel miniszterelnök április 29-én jelentette be, hogy május 4-től a szállodák és más szálláshelyek ismét fogadhatnak vendégeket. A turistautakon jelenleg nem kell maszkot viselni. Szintén május 4-én ismét megkezdi működését a Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch) közlekedő felvonó.

Május 1-jén megkezdődik a szezon a Pieninekben, a dunajeci tutajosok már a hosszú hétvége első napján vízre eresztik a tutajokat.

Forrás: http://www.magas-tatra.info/2020/05/korlatozasokkal-de-megnyitjak-lengyel.html