Ha biztosra akarunk menni, maradjunk itthon, és fedezzük fel Magyarország értékeit. Ha érdekelnek a természeti szépségek és az aktív kalandok, és ha még az emberekre is nyitott vagy, érdemes befizetni egy vezetett túrára egy erre szakosodott cégnél. Hidd el, egy csomó olyan dolgot tudnak mutatni, amire magadtól nem biztos, hogy rátaláltál volna, ráadásul kitűnő társaságot is biztosítanak az időtöltéshez.

A Békatutaj csapatával vízitúrázhatsz Gemencen, a Tisza-tónál, a Bodrogzugban, a Felső-Tiszán, az Ipolyon, a Szigetközben. Párkereső túrára indulhatsz a Bükkben, Kalandtúrára a Zemplén vidékén, vagy a Fertő-tónál.

Ha végképp biztonságra és nyugalomra vágyik valaki, érdemes egy különálló, önellátó apartmanházat bérelni. Például a mátraszentimrei Erdőszéli Vendégház tökéletes lehet erre a célra.

Magyarországra való hazatérés

A 291/2020 kormányrendelet értelmében bármely országból szabad függetlenül attól, hogy ezt több sajtóorgánum és még a külügyminiszter is rosszul értelmezte, vagy az újságírók rosszul értelmezték a szavát.

Ha külföldi barátod, rokonod, ismerősöd szeretne jönni látogatóba:

Nem magyar állampolgárok Magyarországra történő belépésének feltételei

Magyarországra személyforgalomban nem magyar állampolgárok nem léphetnek be, kivéve:

  • Az Európai Gazdasági Térségből érkezőket. Ők indoklás, teszt és minden egyéb nélkül beléphetnek az országba 06.19 óta.

Továbbá más országok lakói kivételes esetekben, mint:

  • ingázási célból (munkavégzés, tanulmányok folytatása, egészségügyi ellátás) létrejött megállapodás alapján a szomszédos állam állampolgárai;
  • humanitárius célból történő tranzitáthaladás érdekében a szomszédos állammal létrejött megállapodásban megjelölt államok polgárai;
  • a kapcsolt vállalkozások közötti üzleti célú utazás esetén a meghatározott országokból érkező szlovák, cseh, lengyel, osztrák, német, koreai, japán állampolgárok;
  • az agrárágazat munkaerőigényének biztosítása céljából a szomszédos országokból érkező szomszédos államok állampolgárai;
  • különös méltánylást érdemlő esetben az elektronikus úton, az erre a célra létrehozott elektronikus űrlapokon magyar nyelven leadott beutazási kérelem pozitív elbírálása esetén (http://www.police.hu/hu/ugyintezes/elektronikus-ugyintezes/meltanyossagi-kerelem-magyarorszagra-torteno-beutazashoz).

belépés előfeltétele a nem Európai Gazdasági Térségből érkezők esetén, hogy az érintett személyek:

  1. a belépéskor alávetik magukat egészségügyi vizsgálatnak és COVID-19 fertőzés gyanúja nem állapítható meg;
  2. rendelkeznek a schengeni határ-ellenőrzés kódexben előírt beutazási feltételekkel, és
  3. hitelt érdemlően igazolják, hogy a célországba történő belépésük biztosított.

Forrás: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/tajekoztatas-information