Kiutazáskor és hazautazáskor is karantén.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

Október 22. – kijárási korlátozás

Hat hétre ismét jelentősen megszigorítják a járványügyi korlátozásokat amiatt, hogy az utóbbi két hétben megugrott az új koronavírus-fertőzéses esetek száma. Így Írország az első az Európai Unióban, amely újra bevezeti a kijárási korlátozásokat.

Forrás: https://hvg.hu/vilag/20201020_irorszag_kijarasi_korlatozas_koronavirus

Szeptember 17. – lekerültünk a zöld listáról

Az ír külügyminisztérium felülvizsgálta a zöld listát, és már 7 ország maradt rajta: Ciprus, Finnország, Németország, Izland, Lettország, Litvánia, Lengyelország. Tehát Magyarország lekerült a listáról, így ismét karantén kötelezettség vár a magyarokra, ha beutaznak.

Forrás: https://merrionstreet.ie/en/News-Room/News/Updates_to_Green_List.html

július 22. – Magyarország zöld listára került

Egy esti kormányülést követően Írország eldöntötte, hogy mely országok kerülnek az úgynevezett zöld listára. Ezek az országok: Málta, Finnország, Norvégia, Olaszország, Magyarország, Észtország, Lettország, Litvánia, Ciprus, Szlovákia, Görögország, Grönland, Gibraltár, Monaco és San Marino.

Ezen országokból Írországba érkezve nincs szükség hivatalosan a karanténra, illetve az utazás, kijárás minimalizálására.

A listát kéthetente frissítik, szakmai tanácsok alapján.

Forrás: https://merrionstreet.ie/en/News-Room/News/Statement_on_Government_Travel_Advice.html

június 8. – a karantén elvileg nem kötelező, de kérik

Ami mindenképp kötelező, hogy beutazáskor egy COVID-19 utas azonosítási nyomtatvány kell kitölteni, és a hatóságok arra kérik az utazót, hogy vonuljon 14 napos karanténba.

Forrás: https://www2.hse.ie/conditions/coronavirus/travel.html

május 20. – a nyitásra még várni kell

Nem tervezik egyhamar a határaik megnyitását, még a britek felé sem. Minden beutazóra érvényes a 14 napos karantén, kivéve a hazatérő írekre. A hírek összhangban vannak azzal, hogy az országban lévő hotelek és egyéb vendéglátóhelyek a tervek szerint csak július 20-től nyitnának újra.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200520/kulfoldre-mennel-nyaralni-ezekbe-az-orszagokba-mar-utazhatsz-432644?page=3

május 18. – nyitás júliusra várható

Ír sajtóértesülések szerint az ír kormány nem akarja, hogy turisztikai céllal érkezzenek külföldiek az országba, ezért még szigorúbb intézkedések várhatók.

A szállodákat és kempingeket, valamint a múzeumokat csupán július 20-tól akarják megnyitni a belföldi turizmus előtt. A kávézók és éttermek csak június 29-én nyitnak, a bárok pedig majd csak augusztus 10-én.

Forrás: https://turizmus.com/desztinaciok/nyaralas-europaban-hova-utazhatunk-es-hogyan-1170012