Június 1-jétől utazhatunk Észtországba
Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

május 29.- június elsején nyit

16 Schengen övezetbeli ország, köztük Magyarország polgárai beutazhatnak Észtországba, közölte Urmas Reinsalu külügyminiszter. A 14 napos karantén kötelezettség sem vonatkozik rájuk. Ezzel szemben bizonyos ország esetén fenntartják a karantén kötelezettséget. Hetente egyszer felülvizsgálják a listát.

Forrás: https://news.err.ee/1095851/citizens-of-16-countries-can-travel-to-estonia-without-quarantine-from-june

Május 25.

Az 1,3 millió lakosú Észtországban 1824 a regisztrált fertőzöttek száma, a járvány 65 ember életét követelte.

Május 17.

Május 17-től június 7-ig megtiltották a közvetlen légijáratokat Tallinnból hét, magas kockázatúnak ítélt országba, ezek: Belarusz (csak május 24-től), Belgium, Dánia, Oroszország, Svédország, Törökország és Nagy Britannia; a következő országokba lehetővé tették közvetlen járatok indítását: Ausztria, Németország, Norvégia, Lengyelország, továbbá Lettországba és Litvániába a balti országok közötti megállapodás értelmében. Helsinkibe már van menetrend szerinti járat.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?esztorszag

Május 15.

Május 15-én a balti külügyminiszterek jóváhagyták azt az egyetértési nyilatkozatot (MoU), melynek értelmében a három balti ország május 15-től lehetővé teszi a közúti, vasúti, légi és vízi közlekedést egymás országai között az állampolgáraik számára. A negyedik országokból érkező állampolgáraik továbbra is 14 napos házi karanténba vonulnak.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?esztorszag

Március 17

Észtország március 17-től lezárja a határait a nem észt állampolgárok beutazása előtt, a nemzetközi és cargo szállítások esetén kivételt tesznek.

Március 17-től mindenki, aki belép az országba 14 nap hatósági házi karanténra kötelezett.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?esztorszag