Teszt és karantén vagy oltás szükséges a beutazáshoz.


Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

Április 26. – Teszt és karantén vagy oltás szükséges

Magyarország jelenleg “erősen fertőzött” kategóriába esik. Az innen érkezőknek rendelkezniük kell 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel, és 10 napra karanténba kell vonulniuk, ahonnan leghamarabb a 6. napon elvégzett negatív PCR teszttel szabadulhatnak.

Akik az előző 6 hónapban átestek a koronavírus fertőzésen vagy megkapták a vírus elleni oltást, mentesülnek a teszt- és karanténkötelezettség alól. Az előbbiről szóló igazolást észt, angol vagy orosz nyelven kell bemutatni, és tartalmaznia kell a tesztmetódust és -eredményt, a teszt helyét és idejét és a tesztet végző adatait. Az oltásról szóló igazolásnak szintén észt, angol vagy orosz nyelven kell lennie, és tartalmaznia kell a betegség nevét, a beoltott személyes adatait, a vakcina nevét, a beadott dózisok számát, idejét és tételszámát, és az oltást beadó nevét és egyéb adatait.

Forrás:

https://www.visitestonia.com/en/why-estonia/coronavirus-and-travelling-to-estonia

https://globetrender.com/2021/03/31/immunotourism-estonia-covid-recovered-travellers-skip-quarantine/
 

szeptember 14. – Magyarország kockáztaos

Kockázatosnak minősítik azokat az országokat, ahol 100 ezer főre legalább 16 aktív fertőzés jut. Magyarországon a mai napon 49,2 esetet tartanak nyilván. Kockázatos országból érkezőkre 14 nap karantén vár, amit ki lehet váltani két db helyben készült 67 eurós teszttel.

Friss infók: https://vm.ee/en/information-countries-and-self-isolation-requirements-passengers

május 29.- június elsején nyit

16 Schengen övezetbeli ország, köztük Magyarország polgárai beutazhatnak Észtországba, közölte Urmas Reinsalu külügyminiszter. A 14 napos karantén kötelezettség sem vonatkozik rájuk. Ezzel szemben bizonyos ország esetén fenntartják a karantén kötelezettséget. Hetente egyszer felülvizsgálják a listát.

Forrás: https://news.err.ee/1095851/citizens-of-16-countries-can-travel-to-estonia-without-quarantine-from-june

Május 25.

Az 1,3 millió lakosú Észtországban 1824 a regisztrált fertőzöttek száma, a járvány 65 ember életét követelte.

Május 17.

Május 17-től június 7-ig megtiltották a közvetlen légijáratokat Tallinnból hét, magas kockázatúnak ítélt országba, ezek: Belarusz (csak május 24-től), Belgium, Dánia, Oroszország, Svédország, Törökország és Nagy Britannia; a következő országokba lehetővé tették közvetlen járatok indítását: Ausztria, Németország, Norvégia, Lengyelország, továbbá Lettországba és Litvániába a balti országok közötti megállapodás értelmében. Helsinkibe már van menetrend szerinti járat.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?esztorszag

Május 15.

Május 15-én a balti külügyminiszterek jóváhagyták azt az egyetértési nyilatkozatot (MoU), melynek értelmében a három balti ország május 15-től lehetővé teszi a közúti, vasúti, légi és vízi közlekedést egymás országai között az állampolgáraik számára. A negyedik országokból érkező állampolgáraik továbbra is 14 napos házi karanténba vonulnak.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?esztorszag

Március 17

Észtország március 17-től lezárja a határait a nem észt állampolgárok beutazása előtt, a nemzetközi és cargo szállítások esetén kivételt tesznek.

Március 17-től mindenki, aki belép az országba 14 nap hatósági házi karanténra kötelezett.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?esztorszag