Magyarországi turisták korlátozás nélkül beléphetnek az ország területére.

Ha van frissebb információd az országról, kérjük jelezd itt! Köszönjük! 🙂

Május 28 – Hazatéréskor sincs már karantén

Május 28. 15 órától megszűnik a karanténkötelezettség a Magyarországra való visszatéréskor is.

Forrás: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/245f1d9f611cfccfb66bf8b6e54af3b36ba14592/megtekintes

Május 28. – Korlátozások nélkül mehetünk Szlovéniába

Anže Logar szlovén külügyminiszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Hosszúfalu (Dolga Vas)-Rédics határátkelőn tartott csütörtöki megbeszéléseik után közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy délutántól mindkét ország polgárai karantén és más korlátozások nélkül átkelhetnek a két állam határán, írja az MTI.

https://index.hu/belfold/2020/05/28/szlovenia_magyarorszag_koronavirus_hatar/

Május 26. – mától beléphetünk szállásfoglalás igazolásával

Szlovénia keddtől fokozatosan újranyitja határait: beléphetnek azok a külföldi állampolgárok, akik üzleti vagy más gazdasági érdekeltség miatt utaznak az országba, beleértve azokat a turistákat is, akik szállásfoglalásról szóló igazolást tudnak felmutatni a határon.

A rendelet szerint, amelyet a kormány hétfőn késő este fogadott el és kedden lépett érvénybe, azok a schengeni övezethez tartozó országok és az Európai Unió állampolgárai léphetik át korlátozások nélkül a szlovén határt – azaz nem kell 14 napra karanténba vonulniuk –, akik üzleti vagy más gazdasági érdekeltség miatt utaznak az országba, vagy Szlovéniában rendelkeznek ingatlannal.

Forrás: https://turizmus.com/utazas-kozlekedes/szlovenia-is-megnyitotta-hatarait-a-turistak-elott-1170136

Május 21 – tárgyalások a szlovén-magyar nyitásról

Megkezdődnek a tárgyalások a magyar-szlovén határ megnyitásáról – közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200521/szijjarto-megkezdodtek-a-targyalasok-a-szloven-magyar-hatar-megnyitasarol-433166

Május 18 – mégsem lehet belépni, nyitnak a szállások

Az országban május 18-tól szigorú óvintézkedések mellett kinyithattak a bevásárlóközpontok, a szálláshelyek, a kávézók és éttermek.

A korábbi kormányrendelet szerint az Európai Unió állampolgárai nem minden, de sok átkelőnél újra beléphettek az országba, és nem kellett betartaniuk az addigi előírást, a belépés utáni hétnapos karantént. A kormány vasárnap este telefonos ülésén módosította ezt a rendeletet.

Csak azon Schengeni övezethez tartozó országok és az Európai Uinó állampolgárai léphetik át korlátozások nélkül a szlovén határt, amelyekkel kétoldalú technikai megállapodást kötött Ljubljana, vagy EU szinten általános megállapodás született róla. A fentiek értelmében Magyarországról sem lehet belépni az országba.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200518/harom-nappal-a-hatarnyitast-kovetoen-maris-szigoritott-a-szabalyokon-szlovenia-432540

Május 15.

Szlovénia május 15-én bejelentette, hogy május 31-től korlátozás nélkül beutazhatnak az Európai Unió állampolgárai az országba, ahol hivatalosan véget ért a koronavírus-járvány.

Figyelem, ezt 3 nappal később visszavonták!

Forrás: https://turizmus.com/utazas-kozlekedes/ovatos-hatarnyitasok-a-szomszedos-orszagokban-1169958

Április 27 – enyhítés

Szlovénia is fokozatosan enyhít a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére hozott korlátozásokon: szigorú intézkedések mellett május 4- től kinyithattak a könyvtárak, múzeumok és galériák, valamint azok a vendéglátóhelyek, amelyek rendelkeznek terasszal.

Továbbra is érvényben marad a lakhelyelhagyási tilalom, vagyis senki sem hagyhatja el azt a járást vagy várost, amelyben állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkezik.

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200429/horvatorszag-utan-ujabb-szomszedos-orszag-enyhit-a-koronavirus-korlatozasokon-429102